De bewegingsdriehoek nader bekeken: bewegen is gezonder dan u denkt
De bewegingsdriehoek nader bekeken: sporten is gezond!

De bewegingsdriehoek nader bekeken: sporten is gezond!

Heel wat Vlamingen bewegen te weinig om gezond te zijn. Als we ervan uit mogen gaan dat de voorspellingen kloppen, behoren we in 2030 zelfs tot de landen met het meeste overgewicht van Europa. Daarom heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven naast de voedingsdriehoek ook een bewegingsdriehoek gemaakt. Maar wat betekent dit nu concreet voor u?

Bewegingsdriehoek
Nieuwe bewegingsdriehoek: elke dag zo weinig mogelijk stilzitten

Stilzitten, de Vlaming lust er wel pap van. We brengen gemiddeld meer dan acht uur per dag zittend door: thuis, op school en op het werk. Maar ook als we onderweg zijn. En dat is niet goed: een gezonde dag bestaat uit een mix van zitten, staan en bewegen.

De bewegingsdriehoek adviseert ons om elke dag zoveel mogelijk licht intensief te bewegen. Dit doet u door een eindje te wandelen, maar ook door bv eens de trap te nemen in plaats van de lift. Kleine veranderingen in het dagelijks leven welke op lange termijn goed zijn voor uw gezondheid. Dit kunt u aanvullen met middelmatige en intensieve beweging. Denk hierbij aan een bezoek aan de sportschool of eens de fiets naar het werk nemen.

 

Wat betekent dit in de praktijk?

Die nieuwe bewegingsdriehoek ziet er mooi uit, maar wat betekent dit nu voor u in de praktijk? Er zijn 3 adviezen die uit de driehoek naar voren komen:

  • Vermijd lang stilzitten en sta minimaal elke 30 minuten even recht
  • Bewegen is gezond voor uw geest en lichaam
  • Zorg dat u beweging altijd combineert met gezond eten

Vergeet vooral dat laatste punt niet. Als u naast bewegen ongezond eet zal uw lichaam sneller moe worden en zult u het bewegen als minder plezierig ervaren. Met het eten van een gebalanceerde maaltijd zorgt u ervoor dat uw lichaam genoeg vitamines en andere voedingsstoffen op kan nemen. Hierdoor voelt u zich energiek en beter in uw vel.

Dit is ook precies waar wij als Minnefood voor staan: elke dag vers en gezond eten op tafel. We vinden het belangrijk dat er een gezonde balans is qua voedingswaarden. Voldoende groenten en fruit, van goede en betrouwbare leveranciers! Dit in combinatie met de eenvoudige online manier van bestellen en de levering aan huis in de regio Lebbeke, Wieze en Denderbelle, maakt dat u elke dag kunt genieten van een heerlijk verse en gezonde maaltijd. Klik daarom snel door naar ons weekmenu en bestel vandaag nog.