De herontdekking van het brood - Minnefood
De herontdekking van het brood

De herontdekking van het brood

Brood herontdekken. Ambachtelijk brood welteverstaan. Het brood dat echte bakkers met medewerking van meelfabrikanten of molenaars elke nacht klaar maken.

De consument wil af van de zielloze industriële producten en wil weten waarvan en hoe zijn brood gemaakt is. Mensen hebben behoefte aan authenticiteit. En waar kunnen we dit beter tonen dan brood dat gemaakt is volgens een bereiding en samenstelling op een ambachtelijke wijze.

 

Vandaar het belang van de herkomst van meel en bloem. Bloem uit de supermarkt ? Neen, daar doen we niet aan mee. Lees het etiket goed. Het gaat vaak om gewone tarwe bloem van het type 55, afkomstig van tarwe verbouwd met pesticiden en insecticiden. Gecorrigeerd met behulp van ascorbinezuur, toegevoegd met gluten en allerlei toegestane additieven.

 

 

Het ambachtelijk brood dat u bij ons krijgt, is afkomstig van meel van gecontroleerde graanbouw met precieze informatie : je weet wat we kneden en….. wat je eet.  Duurzame en gecontroleerde landbouw biedt de voordelen van de biologische teelt, maar dan zonder de nadelen. Deze landbouw garandeert de kwaliteit van de producten, met respect van het milieu, en is terughoudend wat betreft de voor onze gezondheid schadelijke insecticiden en pesticiden, maar sluit ze niet helemaal uit. Bovendien wordt genoegen genomen met een kleinere opbrengst per hectare.

 

Het duurzaam karakter van de productiewijze, het ambachtelijk brood en thuislevering online, zijn de kernwaarden van concept broodlevering van Minnefood.