Gezond en duurzaam eten populairder dan ooit | Traiteur Minnefood
Waarom gezond en duurzaam eten belangrijker is dan ooit

Waarom gezond en duurzaam eten belangrijker is dan ooit

Steeds meer Belgen kiezen voor duurzaam eten. Mensen geven meer geld uit aan kwalitatief en gezond voedsel dan de voorbije jaren, zo blijkt uit cijfers. Dit komt vooral door het feit dat mensen zich meer bewust worden van het voordeel van een gezondere levensstijl. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds vaker wordt teruggegrepen naar ambachtelijke bereidingswijzen van voedsel. Niet alleen komt dit de kwaliteit ten goede, het is in veel gevallen ook een stuk gezonder.

 

Kwaliteit boven kwantiteit

Zeker nu steeds duidelijker wordt wat de invloed is van ons eetgedrag op het milieu wordt kwaliteit des te belangrijker. We eten niet meer elke dag vlees, maar als we kiezen voor vlees willen we genieten van wat we op ons bord krijgen. Ook de herkomst van ons voedsel is daarbij van belang. We kopen steeds meer eten waarvan we weten waar het vandaan komt. Geen toegevoegde conserveermiddelen, maar altijd vers, dat is waar het om draait. 

Duurzaam eten

 

Dit heeft als grote voordeel dat het gezonder en smaakvoller is. Biologisch of duurzaam eten is ook beter voor het milieu. De boeren gebruiken immers minder pesticiden en dieren leven in betere omstandigheden. 

 

Smakelijk genieten van ambachtelijk eten 

Unieke producten die door een vakman zijn gemaakt zonder massaproductieproces. Dat is de definitie van ambachtelijk voedsel. Hierdoor weet je precies welke voedingsmiddelen er gebruikt zijn in het bereidingsproces. Niet alleen voor mensen met een allergie is dit van belang, maar ook voor diegenen die willen genieten van de authentieke en heerlijke smaak van een gerecht. 

 

Duurzaam eten ambachtelijk

Duurzaam eten bij Minnefood

Net om deze reden werken we bij Minnefood met duurzame producten. Zo is ons brood afkomstig van meel van gecontroleerde graanbouw en met de hand gemaakt. Ook onze maaltijden bereiden we met verse ingrediënten. Kies daarom voor onze producten en bestel vandaag nog een van onze heerlijke warme maaltijden of kom langs in onze winkel voor een heerlijk ambachtelijk brood. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.