Gezond brood gemaakt van paarse tarwe | Traiteur Minnefood
Gezond brood gemaakt van paarse tarwe

Gezond brood gemaakt van paarse tarwe

Heb je al eens gehoord van paarse tarwe? Het kan weleens het nieuwe superfood worden: gezond brood gemaakt van paarse tarwe. Alhoewel het nog vrij onbekend is, wordt er steeds meer ontdekt over de gezonde eigenschappen van dit alternatief voor het volkorenbrood. Maar wat is nu precies dit paarse tarwe? En wat is er zo gezond aan dit “nieuwe” superfood?

 

Paars is het nieuwe groen

Er wordt ons van kleins af aan verteld dat we per dag 2 stuks fruit dienen te eten. Maar wat er nooit bij wordt verteld is dat het wel degelijk belangrijk is om ook af te wisselen in kleuren van fruit. Zo kiezen we vaak uit rood, geel, groen of oranje fruit. We vergeten daarbij vaak het paarse fruit, zoals bramen, pruimen etc. Maar wat maakt dit paarse fruit en ook het paarse tarwe nu zo gezond?

paars tarwe

 

Het fruit en de tarwe danken hun paarse kleur aan een flinke hoeveelheid anthocyanen. Wetenschappers vermoeden dat deze stoffen een gunstige invloed hebben op onze hersenen en het geheugen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat anthocyanen in de hersenen terechtkomen, precies in het gebied van het geheugen en leervermogen. Hoe hoger het gehalte daar, hoe slimmer we worden én blijven op latere leeftijd! Bovendien helpen deze stoffen het tegengaan van hart- en vaatziekten, diabetes en verschillende vormen van kanker. 

 

Gezond brood gemaakt van paarse tarwe

Naast de anthocyanen zit dit paarse tarwe, net zoals volkorenbrood, boordevol andere gezonde bestanddelen, zoals:

  • Koolhydraten 
  • Vezels
  • Vitamines 
  • Mineralen 

Waar deze verschillende voedingsmiddelen goed voor zijn kan je teruglezen in ons blogartikel van afgelopen februari: “Is brood gezond“. Natuurlijk blijft het belangrijk om te weten dat het brood wat u koopt ook daadwerkelijk het brood is wat u denkt te kopen. Ook bij Minnefood verkrijgbaar

Koalabrood

Omdat Minnefood staat voor ambachtelijk, vers en gezond brood kan je ook bij ons terecht voor gezond brood gemaakt van paarse tarwe. Dit zogenaamde koalabrood is verkrijgbaar in onze winkel te Buggenhout. Daarnaast vullen wij regelmatig ons assortiment aan met nieuwe gezonde en ambachtelijke broden. Hou hiervoor zeker onze Facebookpagina in de gaten!