Gezond & vers eten op VBS De Minnestraal - Minnefood
Gezond & vers eten op VBS De Minnestraal

Gezond & vers eten op VBS De Minnestraal

Niet alleen voor volwassenen is het belangrijk om elke
dag een verse en gezonde maaltijd te eten. Voor kinderen geldt dit des te meer. Goed leren eten op school kan het eetgedrag en de gezondheid op latere leeftijd bepalen.

 

De voeding tijdens de jeugdjaren speelt niet alleen een belangrijke rol in het ontstaan en eventueel voorkomen van welvaartsziekten zoals o.a. hart- en vaatziekten, overgewicht en tandcari√ęs maar het bepaalt ook heel vaak de eetgewoonten op volwassen leeftijd.

 

Helaas heeft het eten op school vaak een slechte reputatie. Minnefood is daarom met basisschool De Minnestraal een samenwerking aangegaan om ervoor te zorgen dat de kinderen dagdagelijks verse en evenwichtige voeding voorgezet krijgen.

 

De maaltijden worden elke dag vers klaargemaakt en bestaan uit een hoofdgerecht, dessert en fruithapje. Zo krijgen de kinderen alle broodnodige gezonde voedingsstoffen binnen.

 

Dit zorgt ervoor dat ze vol goede energie de dag doorkomen, maar dat is nog niet alles. Als scholen gezonde maaltijden en tussendoortjes aanbieden, dan gaan kinderen automatisch ook buiten de school gezonder eten.

 

Wij zijn trots een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de opvoeding van de kinderen van De Minnestraal. We hopen ze zo te laten zien dat elke dag een verse en evenwichtige maaltijd naast erg lekker, ook gezond is.