Italiaans ontbijt: genieten van la dolce vita | Minnefood te Buggenhout
Genieten van een Italiaans ontbijt

Genieten van een Italiaans ontbijt

Wie er al eens op vakantie is geweest kan het weten, voor Italianen is eten erg belangrijk. Ze nemen de tijd en genieten met volle teugen van een smakelijke maaltijd. Een echt Italiaans ontbijt is daarin geen uitzondering. Er wordt misschien niet zo uitgebreid getafeld als bij ons, maar ze genieten er des te meer van. 

 

Het geheim van een smakelijk Italiaans ontbijt

Het Italiaans ontbijt is eigenlijk de enige maaltijd van de dag die erg eenvoudig is. Volgens Italianen dient een colazione, oftewel een ontbijt, om je de nodige energie te bezorgen om de nieuwe dag fris en energiek te beginnen. Italianen zijn niet gewend om brood met ham en kaas of eieren te eten in de morgen. Zij geven de voorkeur aan een zoet ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan de Cornetti, croissants, met Nutella, confituur of crème. Ook de Ciambella, de Italiaanse versie van de donut, is een optie.

Italiaans ontbijt

Bij al dit lekkers hoort een tas heerlijke Italiaanse koffie. Espresso, caffè macchiato, latte macchiato, caffè latte of een cappuccino; keuze genoeg. De meeste Italianen ontbijten niet thuis zoals wij dat doen. Wees dan ook niet verbaasd wanneer je mensen in Italië een bar binnen ziet komen en hun cornetto en koffie nuttigen terwijl ze aan de bar blijven staan. Dit is de typisch Italiaanse manier van ontbijten. 

 

In België genieten van la dolce vita

Verse koffie Minnefood

De vakantie lijkt misschien ver weg, toch is een smakelijk Italiaans ontbijt heel dichtbij. Je kan nu elke ochtend in onze winkel in Buggenhout genieten van een heerlijke croissant of andere koffiekoek met een vers gemaakt kopje Illy koffie aan een van onze tafeltjes. Ben je onderweg naar je werk? Dan kan je bij ons terecht voor een koffie-to-go. Neem ook een heerlijke koffiekoek mee en geniet van een smakelijk Italiaans ontbijt.