Plastic verpakking en afval: draag je steentje bij | Minnefood te Buggenhout
Minnefood bindt de strijd aan tegen plastic verpakking

Minnefood bindt de strijd aan tegen plastic verpakking

Plastic is niet weg te denken uit ons dagdagelijks leven. Sinds de uitvinding ervan is er al zoveel van geproduceerd dat we er de aarde maar liefst 6 keer mee kunnen inwikkelen. Het is ongetwijfeld handig om producten in een plastic verpakking mee te nemen en thuis open te maken, maar we ondervinden toch steeds meer de schadelijke gevolgen hiervan. Steun ons daarom in de strijd tegen het gebruik van plastic.

 

Plastic afval

 

Van plastic verpakking tot plastic soep

Per jaar wordt 250 miljoen ton plastic geproduceerd. De helft hiervan is bedoeld voor eenmalig gebruik. Veel van dit type plastic komt in het milieu terecht als zwerfafval, waar het tot 100 jaar kan duren voor het afgebroken is. Daarnaast komt er ook een gedeelte terecht in onze oceanen dat de zogenaamde plastic soep veroorzaakt. Dit is nefast voor veel vogels en zeedieren. Zij kunnen het plastic per ongeluk opeten en hierdoor sterven. Jaarlijks leidt dit tot een miljoen dode zeevogels en 100.000 dode zoogdieren. Dan hebben we het nog niet eens over de sterfte onder vissen.

 

Bij de productie van plastic komen schadelijke chemicaliën in de lucht terecht, waaronder CO2. Dit leidt tot opwarming van de aarde en is slecht voor de gezondheid. Ook het verbranden van plastic brengt schadelijke stoffen in de atmosfeer.

 

Wat kunnen we hieraan doen?

Om te zorgen voor vermindering van plastic afval is het belangrijk dat we zelf minder plastic gaan gebruiken en meehelpen om het plastic op straat op te ruimen. Zo kan je:

 

  • Zwerfafval oprapen en in de juiste recyclingzak deponeren;
  • Verse groenten/fruit niet in een plastic verpakking stoppen, maar een herbruikbaar zakje of bakje hiervoor gebruiken;
  • Alleen kopen wat je nodig hebt;
  • Plastic tasjes vervangen door een andere herbruikbare tas.

 

Om je op weg te helpen met het laatste punt krijg je in onze winkel nu bij aanschaf van minimaal € 7,- uit ons broodassortiment een gelimiteerde katoenen draagtas gratis! Wij zijn de gehele zomer geopend, kom dus snel langs, want de voorraad is beperkt.

Minnefood katoenen draagtas tegen plastic verpakking