Saffraan gezond voor je ogen en je geheugen | Traiteur Minnefood
Saffraan: goed voor je ogen en je geheugen

Saffraan: goed voor je ogen en je geheugen

Saffraan spreekt tot de verbeelding. Al is het maar omdat het zo moeilijk te oogsten is. Dit kruid komt uit de stempel van de saffraankrokus, een zeldzame bloem die slechts een achttal dagen per jaar bloeit. Gedurende die korte periode trekt men de 3 rode stempels uit de bloem om deze in de zon te drogen. Door de noodgedwongen ambachtelijke manier van oogsten is dit een duur kruid. Saffraan wordt niet voor niets het ‘rode goud’ genoemd. We gebruiken het als kleurstof in het eten én omdat Saffraan gezond zou zijn. Wat maakt dit kruid zo gezond?

 

Gebruik in de keuken

Ondanks de rode stempels is saffraan een prachtige gele kleurstof. Het wordt veel gebruikt in de Perzische, Indiase, Arabische, Turkse en Spaanse keuken. Je kan het zowel in hartige als in zoete gerechten verwerken. Zo gebruikt men saffraan in banket en likeuren, maar is het ook lekker in paella. Het smaakt lichtzoet en aromatisch, velen vergelijken de smaak met honing.

Saffraan gezond afbeelding

 

 

Saffraan gezond voor ogen en geheugen

Al eeuwenlang kennen mensen bijzondere krachten toe aan het kleurige kruid. Zelfs de vader van de geneeskunde, Hippocrates, gebruikte saffraan om zwangerschap te bevorderen. Onderzoek heeft ondertussen aangetoond dat het verschillende hersenfuncties ondersteunt. Saffraan is heel gezond en stimuleert je geheugen waardoor je over een groter leervermogen beschikt. Het heeft ook een ontstekingsremmende werking, waardoor het goed werkt bij hoest, verkoudheid, bronchitis en griep. Het zou bovendien de ogen beschermen tegen beschadiging door de zon.

 

Minnefood, gezonde voeding voor een feestelijk leven

Saffraan gezond kerst

Omdat wij voor gezonde voeding staan gebruiken wij gezonde kruiden in onze gerechten. Zo is saffraan een belangrijk en smaakvol ingrediënt van de lekkere feestelijke saus die we bij de vis in ons eindejaarsmenu serveren. Dankzij ons zorgvuldig samengesteld menu hoef je tijdens de feestdagen niet uren in de keuken te staan. Ontdek en bestel daarom snel onze heerlijke feestbuffetten en geniet van ontspannen eindejaarsfeesten.