Duiveltjesbrood: een gezond en speciaal brood | Traiteur Minnefood
Duiveltjesbrood: een gezond en speciaal brood

Duiveltjesbrood: een gezond en speciaal brood

Als supporter van de Rode Duivels zetten wij voor het WK in Rusland een speciaal brood in de kijker: het duiveltjesbrood. Het is niet alleen de naam die goed bij dit voetbalevenement past, maar het brood is ook nog eens erg lekker én gezond. Wat dit speciale meergranenbrood zo lekker en gezond maakt? Dat leggen we je uit in deze nieuwe blog.

 

Verschillende soorten granen

Het duiveltjesbrood is een speciaal brood dat wordt gemaakt van verschillende gezonde ingrediënten:

 

  • Tarwe, rogge en spelt
  • Haver- en gerstvlokken
  • Zonnebloempitten
  • Sojakorrels
  • Bruin lijnzaad
  • Maisbollen
  • Gebrande mout


duiveltjesbrood

 

Deze meesterlijke mix van 10 granen en zaden bevat een schat aan vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast is het laatstgenoemde bestanddeel een echte smaakmaker. Mout is namelijk afkomstig van gekiemde gerst. Doordat het geroosterd wordt geeft het een heerlijke aroma aan het brood. 

 

Meergranenbrood bevat meerdere soorten graan en in combinatie met de pitten en zaden die in het brood zijn verwerkt, bevat het vaak meer voedingsstoffen dan een volkorenbrood. Noten, zaden en pitten zijn in het algemeen namelijk rijk aan onverzadigd vet. Deze vetten zijn de meer gezonde vetten, zo verlagen ze o.a. de kans op hart- en vaatziekten. Ook heeft de toevoeging hiervan een positieve invloed op het gehalte aan vitamines B3, B6, foliumzuur (B11) en vitamine E en de mineralen ijzer, zink, koper, calcium en magnesium. Dit alles tezamen maakt het duiveltjesbrood erg gezond.

 

Proef een speciaal brood aan een speciale prijs

Rode Duivels promo

Omdat wij de Rode Duivels een warm hart toedragen en om jou de kans te geven dit speciale brood te proeven, kan je in onze winkel te Buggenhout vanaf morgen (15 juni) twee maanden lang het duiveltjesbrood proberen voor maar € 2 in plaats van € 2,50! Kom daarom langs en laat je overtuigen van dit heerlijke ambachtelijke en verse brood.

 

Ben jij goed in het voorspellen van voetbaluitslagen? Hou dan onze Facebookpagina goed in de gaten en maak tijdens elke wedstrijd van onze Rode Duivels op het WK kans op een van de tien te winnen duiveltjesbroden.