Winterdip: hoe komt het en wat kan je ertegen doen? | Traiteur Minnefood
Voorkom een winterdip met gezonde voeding en beweging

Voorkom een winterdip met gezonde voeding en beweging

Heb je tijdens de wintermaanden weinig concentratie, ben je sneller vermoeid en nogal somber en prikkelbaar? Dan heb je grote kans dat je lijdt aan een winterdepressie. Eén troost: je bent niet de enige. Onderzoek heeft aangetoond dat gemiddeld 1 op de 10 mensen last heeft van een serieuze winterdip. In België betekent dit dat ruim 1 miljoen mensen tijdens de winterperiode niet goed in hun vel zitten. Met behulp van de juiste voeding kan je gelukkig heel wat doen om een winterdip tegen te gaan of zelfs te voorkomen.

 

Kies voor gevarieerde voeding

Vaak heeft een winterdip te maken met het feit dat de dagen korten. Het wordt eerder donker en er is gebrek aan dag- en zonlicht waardoor we ons somberder voelen. De zon zorgt voor een gezonde portie vitamine D, een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Zo beschermt het onder meer je immuunsysteem. Dit is in de winter geen overbodige luxe. Vitamine D heeft echter ook invloed op je serotoninegehalte. Dit stofje wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan vitamine D het gehalte doet dalen, waardoor je makkelijker in een depressie geraakt.

Winterdip

 

Om te zorgen dat je geen tekort hebt is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Zo is het eten van vette vis een goede bron van vitamine D. Ook zuivelproducten, sinaasappelsap en granen zijn een gezonde aanvulling tijdens de donkere dagen. Naast vitamine D zijn ook andere voedingsstoffen erg belangrijk. Veel groenten en fruit eten en vermijden dat je begint te snoepen omdat je je slecht voelt is de boodschap.

 

Blijf in beweging en versla je winterdip

Zeker als het niet zo lang licht is overdag, is het belangrijk om niet de hele tijd binnen te blijven zitten. Ga wandelen, neem regelmatig een pauze op het werk en loop een ommetje met je collega’s. De frisse buitenlucht zal je goed doen. Daarnaast zorgt de lichaamsbeweging voor het vrijkomen van endorfine, dat dan weer zorgt voor een goed gevoel.

 

Genieten van een verse maaltijd aan huis

Gezonde voeding tegen winterdip

Uiteraard is het niet altijd makkelijk om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Daarom kan je bij Minnefood terecht voor verse en gezonde maaltijden aan huis. We vinden het belangrijk dat er een gezonde balans is qua voedingswaarden. Voldoende groenten en fruit om onder meer een winterdip het hoofd te kunnen bieden! Dit in combinatie met de eenvoudige online manier van bestellen en de levering aan huis, maakt dat je elke dag kan genieten van een heerlijk verse en gezonde maaltijd. Klik snel door naar ons weekmenu en bestel vandaag nog.