Is brood gezond of ongezond? | Traiteur Minnefood te Lebbeke
Is brood gezond?

Is brood gezond?

“Is brood gezond?”. Het is een vaak gestelde vraag en allicht heeft u het zich ook al eens afgevraagd.

Zeker nu we ons meer en meer bewust worden van de voordelen van gezonde voeding in combinatie met beweging (lees hier meer over in onze artikels over de nieuwe voedingsdriehoek en bewegingsdriehoek). Wat maakt brood nu zo (on)gezond en hoe kan u ervoor zorgen dat u het juiste brood kiest? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Foto van graanhalmen

 

Wat zit er in brood?

Brood smaakt niet alleen heerlijk, het is ook veelzijdig én makkelijk. Dagelijks wordt er door ongeveer 65% van alle mensen in België minimaal één boterham gegeten. Maar welke voedingsmiddelen zitten er eigenlijk in brood?

  • Koolhydraten geven het lichaam energie;
  • Vezels zorgen voor een goede stoelgang en verminderen kans op hart- en vaatziekten;
  • Vitamines zijn onmisbaar voor uw weerstand, energievoorziening, zenuwstelsel en concentratie;
  • Mineralen zijn belangrijk voor groei, sterke botten, uw spieren en nog veel meer.

Uit deze opsomming blijkt dat brood wel degelijk gezond is voor u. Zeker wanneer we sporten zijn deze voedingsmiddelen onmisbaar voor ons lichaam. Wel is het zo dat er in volkorenbrood meer vezels, vitamines en mineralen zitten als in witbrood. De grootste hoeveelheid van de voedingsstoffen bevinden zich namelijk in de buitenste laag van de korrel.

 

Weet wat u eet! 

Natuurlijk is het zaak om te weten dat het brood wat u koopt ook daadwerkelijk het brood is wat u denkt te kopen.

Ambachtelijk brood kneden

Zo vindt u in de supermarkt vele soorten brood, waaronder ‘volkoren’, terwijl dat er nauwelijks in zit. Daarom is het belangrijk om uw brood te kopen bij een ambachtelijke bakker die respect heeft voor de voedingsstoffen en de ingrediënten zorgvuldig kiest. Alleen dan is brood gezond. Het authentieke en verse brood dat u bij ons krijgt is afkomstig van meel van gecontroleerde graanbouw. Dit garandeert de kwaliteit van de producten, met respect voor het milieu en de granen.

 

Klik hier voor een overzicht van al onze broden die we bij u thuis leveren en bestel deze eenvoudig online.